NAMEN KLEURPLATEN

 

Dit schooljaar zijn we al kleurend begonnen. Op de tafel van iedere leerling van ons kleine schooltje lag een kleurplaat van zijn of haar naam. Al die kleurplaten hebben we, zodra ze ingekleurd waren, opgehangen in de hal, wat een prachtig vrolijk effect gaf!

 

Zo’n kleurplaten van de namen maken, kan heel gemakkelijk door een lettertype te downloaden dat geschikt is om in te kleuren. Misschien download je wel vaker lettertypes en weet je hoe dit moet. Anders kan onderstaand stappenplan je verder helpen.

 

Stappenplan lettertypes downloaden

 

Stap 1: Ga naar de website van Dafont.com en zoek daar naar een lettertype. Ik heb een lijstje met geschikte lettertypes voor kleurplaten toegevoegd onderaan dit bericht.

 

Stap 2: Klik op ‘download’. Er wordt nu een ZIP map naar je computer gedownload met daarin één of meer bestanden. Je opent het bestand waarbij staat ‘TrueType-lettertypebestand’. Eenmaal geopend zie je een voorbeeld van alle letters. Nu hoef je alleen nog op ‘installeren’ te klikken.

 

Stap 3: Open een nieuw Word document en zoek in de lijst van lettertypes naar het lettertype dat je zojuist gedownload hebt en je bent klaar om aan de slag te gaan.

 

Stap 4: Wil je het bestand met de kleurplaten opslaan en op een andere computer openen, dan is het belangrijk dat je het opslaat als .pdf bestand. Sla je het namelijk als gewoon .doc bestand op, dan zal het bestand op de andere computer het lettertype niet vinden en er een ander lettertype van maken.

 

Geschikte lettertypes voor kleurplaten

 

Bij al deze lettertypes staat ‘100% free’ of ‘free for personal use’. Hoe dank ook, het is gratis zolang je het alleen voor jezelf of de klas gebruikt. Zoek je zelf naar andere lettertypes, dan kan het zijn dat je er tegenkomt waar je voor moet betalen.

 

Doodle Gum, Little Snorlax, KG ABCs, Karamuruh, Egyptian Nights, KB Fun House, Flowers Power, Jump, Zenfyrkalt, Brinetext Pattern, Doodlowers, Tetricide, Suast Ornad TFB, Sanzen